We zijn trots op de succesvolle Go-Live van de eerste fase van het PLM project bij IMS en dat vieren we met taart!

18-02-2020

Go-Live PLM fase 1 bij IMS

Succesvolle afronding van PLM-projecten is niet altijd vanzelfsprekend en daarom een feestje waard! Hoe hebben we dit met alle betrokken partners voor elkaar gekregen?

Na een gedegen pakket- en partnerselectie heeft IMS gekozen voor implementatie van PTC Windchill, een complete PLM-oplossing voor industriële bedrijven. IMS beheert nu CAD-modellen en andere product-gerelateerde documenten in Windchill. Ook wordt in PLM een Engineering Bill of Material gemaakt, vindt projectadministratie plaats en worden productaanpassingen (changes) met workflows aangestuurd. Via een interface is het PLM-systeem gekoppeld met ERP voor een bedrijfsbrede integratie.     

Kritieke succesfactoren voor dit project waren:   

  • De samenwerking tussen de betrokken partners, IMS, Configure Me en GPO Solutions verliep in goede harmonie op basis van vooraf gemaakte afspraken over rollen en verantwoordelijkheden.
  • PLM is ingericht op basis van een bewezen set van PLM Best Practices, wat ten goede kwam aan de voorspelbaarheid van doorlooptijd en benodigd budget.
  • Door een gefaseerde aanpak met werkpakketten blijft het overzicht behouden, kunnen regelmatig successen worden gevierd en kan IMS zich nu richten op de verdere uitrol van de PLM-roadmap.

Over IMS:

IMS ontwikkelt en levert eersteklas productiesystemen op de wereldmarkt en is een succesvolle partner voor klanten die voorop lopen – of de leider zijn in hun sector. Samen met klanten creëert IMS technologieën en systemen – Production Power – die een concurrentievoordeel op lange termijn bieden. Voor meer informatie: https://ims-nl.com/

Over Configure Me:

ConfigureMe begeleidt machinebouwers bij de invoering van Configure To Order (CTO). In bovengenoemde project is Configure Me medeverantwoordelijk geweest voor het PLM selectietraject. Voor meer informatie: https://www.configureme.nl/

Over GPO Solutions:

GPO Solutions ondersteunt sinds 1993 bedrijven in de maakindustrie met het optimaliseren van het productontwikkelproces. GPO ondersteunt klanten onder andere in het verkorten van de time-to-market, ontwikkelen van nieuwe producten, aanpassen van bestaande producten voor nieuwe markten, verlagen van product (ontwikkel) kosten, verhogen van productkwaliteit en het optimaliseren van after sales (service) inkomsten.