VDL Bus & Coach kiest voor PTC Creo en PTC Windchill

Nadat VDL er in 2004 al voor had gekozen om alle busbedrijven onder de naam VDL Bus Groep op de internationale markt te positioneren, werd er in 2006 voor alle busbedrijven een centrale organisatie opgericht: VDL Bus & Coach. Met de oprichting van VDL Bus & Coach werden alle activiteiten op het gebied van marketing, verkoop en after sales service van de VDL busbedrijven gecentraliseerd. Vanaf toen is VDL Bus & Coach ook gaan onderzoeken hoe de activiteiten van de diverse busbedrijven tot één gestroomlijnd geheel konden worden samengebracht. Eén van de gevolgen hiervan was het implementeren van een centrale ERP omgeving.

Uitdaging

Op het gebied van engineering heeft VDL Bus & Coach binnen de verschillende busbedrijven van oudsher te maken met diverse engineeringomgevingen en werkwijzen voor de ontwikkeling van de bussen. Om engineering flexibeler in te kunnen zetten binnen het totale productprogramma van de verschillende busbedrijven en tevens een uniforme werkwijze in te voeren voor de ontwikkeling van nieuwe producten heeft VDL Bus & Coach ervoor gekozen om te starten met het ‘UniCAD-project’. Dit selectietraject moest resulteren in de keuze voor een eenduidig 3D CAD en PDM platform binnen de verschillende engineeringafdelingen.

Oplossing

Het UniCAD-project is gestart met een 3D CAD benchmark van alle vier binnen VDL Bus & Coach aanwezige CAD omgevingen. In diverse use-cases heeft men onder andere uitgebreid gekeken naar de mogelijkheden met betrekking tot sheetmetal functionaliteit, FEM berekeningen, complexe geometrie en grote samenstellingen. Na deze uitgebreide CAD benchmark zijn de PDM oplossingen van de overgebleven twee leveranciers beoordeeld en heeft men diverse referentiebezoeken gebracht.VDL Bus & Coach heeft na dit uitvoerige selectietraject gekozen voor de implementatie van PTC Creo en PTC Windchill als belangrijke stap in het stroomlijnen van al haar engineeringactiviteiten. Uiteindelijk heeft de hoofddirectie van VDL de definitieve goedkeur gegeven voor de benodigde investeringen rondom het UniCAD project. VDL Bus & Coach beschikt nu over een nieuw 3D CAD en PDM platform, waardoor ze de engineeringcapaciteit flexibeler kunnen inzetten en beter in staat zijn een uniforme werkwijze te hanteren bij de ontwikkeling van het totale productprogramma.

Resultaat

GPO Solutions is er erg trots op dat VDL Bus & Coach voor deze belangrijke beslissing heeft gekozen voor de implementatie van PTC Creo en PTC Windchill. Een belangrijke reden voor deze keuze is het vertrouwen in de toonaangevende technologie van PTC. PTC Creo heeft zich reeds bewezen binnen VDL Bus & Coach; de Futura, een touringcar van VDL Bus & Coach die is verkozen tot ‘Coach of the Year 2012’, is volledig ontwikkeld in PTC Creo. Als PDM platform is PTC Windchill door haar webbased architectuur uitermate geschikt voor samenwerking over verschillende locaties.

GPO Solutions heeft ons ervan overtuigd dat ze met minimale verstoring en een snelle doorlooptijd ervoor zorgen dat VDL Bus & Coach beschikt over een nieuw engineeringplatform voor vier VDL Bus & Coach vestigingen (VDL Bus & Coach, VDL Bus Valkenswaard, VDL Bus Heerenveen en VDL Bus Roeselare), waardoor we optimaal en flexibel gebruik kunnen maken van onze engineeringcapaciteit”, aldus Henri Koolen, Deputy Director VDL Groep.

 

Benieuwd of GPO Solutions ook deuren voor u kan openen?

neem contact op