‘Vrij ontwerpen met PTC Creo Interactive Surface Design Extension (ISDX)’

Als één van de bekende Nederlandse Industrial Design bureaus creëert Vanderveer Designers product design voor tal van gevestigde internationale merken en veelbelovende startups. Vanuit de groene omgeving van Geldermalsen past het team van vakbekwame ontwerpers een onderscheidende ontwerpprocedure toe. Hun passie voor design, met het doel om commercieel succesvolle producten te ontwikkelen, zorgt dat met ieder door hen ontwikkeld product de reputatie van Vanderveer Designers blijft groeien.

Ons hoofddoel bij het ontwerpen van een product is het creëren van een sterk karakter dat een duidelijk ‘bestaansrecht’ heeft. Mensen moeten automatisch de toegevoegde waarde van het product begrijpen wanneer ze het voor het eerst zien en de kwaliteit van alle aspecten tijdens gebruik waarderen.

Vanderveer Designers gaat met design verder dan esthetiek en trends. We graven diep om het karakter van een product te ontdekken en haar essentie te raken. We hebben een open-minded benadering en maken weloverwogen keuzes. Soms benadrukken we specifieke aspecten die anderen als ‘details’ afwijzen. De kracht van een product met karakter ligt immers ook in subtiliteit en consistentie.

AANLEIDING

Samen met een grote klant waarmee al een jarenlange relatie bestaat, hebben we het plan opgevat de samenwerking, het ontwikkelingsproces en de communicatie te verbeteren. Zo ontstaat het idee om op hetzelfde CAD-platform te gaan werken. Vanaf het moment dat de hoofdrichting van het design is vastgelegd met behulp van schetsen en artist impressions start het vervolgtraject: Vertaling van 2-dimensionale artist impressions naar 3-dimensionale A-class surfaces. Dit vraagt enorm veel van een CAD-systeem, alleen de hoogste kwaliteit van zichtvlakken is goed genoeg, er worden hoge eisen gesteld aan de overgangen tussen de verschillende vlakken, het ‘gereedschap’ mag nooit een beperkende factor zijn.

OPLOSSING

Het traject van A-class surfacing vindt nu volledig plaats in PTC Creo Parametric in combinatie met de Interactive Surface Design Extension (ISDX). Met deze extensie kan op ieder moment binnen Parametric overgestapt worden op de meer flexibele manier van vormen ontwikkelen. Parametrische features kunnen afgewisseld worden door ISDX-features zonder daarbij aan precisie en creativiteit in te boeten. Dit geeft veel vrijheid om de gestelde doelen (lees: de artist impression) zo goed mogelijk te bereiken.

“De g3 curvature continuous functie binnen ISDX heeft ons hierbij zeker geholpen.”

RESULTAAT

Door middel van de ISDX extensie is Vanderveer Designers in staat uiterst complexe vormen te realiseren zonder dat de exacte parametrische eigenschappen verloren gaan. Resultaat is een ontwerp in de vorm van A-class surfaces die direct door de klant kunnen worden gebruikt als basis om intern te verwerken en verder uit te engineeren. Hiermee hebben Vanderveer Designers en hun klant een volledig integraal, creatief en zeer gestroomlijnd proces gecreëerd zonder dat hierbij nog diverse vertaalslagen nodig zijn.

“Door twee trainingen (Introduction to PTC Creo Parametric en PTC Creo Interactive Surface Design Extension) te volgen bij GPO Solutions is de software succesvol geïmplementeerd en direct ingezet.”

Combinatie van PTC Creo Parametric met ISDX = flexible en doel bereiken: mooie complexe A-surfaces waarmee klant direct aan de slag kan in engineering en productiefase

http://www.vanderveerdesigners.nl/

 

Benieuwd of GPO Solutions ook deuren voor u kan openen?

neem contact op