Sneller werken met PTC Creo Flexible Modeling

Kleizen modelmakerij heeft 25 jaar ervaring in het maken van modellen voor verschillende toepassingen. Ze werken met name voor gieterijen en bedrijven in de kunststof- en betonindustrie. Het bedrijf kijkt vooruit. Door de inzet van moderne technieken (zoals 3D printen), innovatief denken en co-engineering op CAD niveau biedt Kleizen Modelmakerij toegevoegde waarde. Ze werken samen met hun klanten en nemen ook op het gebied van werkvoorbereiding steeds meer werk uit handen.

“Je moet mee blijven gaan in de techniek en met de vraag, zorgen dat je voorop loopt. Het machinepark is belangrijk, maar software net zo goed. Uiteindelijk wordt de machine aangestuurd door de software. Daarnaast gaat het tegenwoordig vooral over levertijden en met PTC Creo Flexible Modeling zijn we in staat sneller te leveren dan voorheen.”

Uitdaging

kleizen_designKleizen Modelmakerij werkt sinds 2009 met PTC Creo (voorheen Pro/ENGINEER). Na uitgebreide vergelijking met voorgaande versies van PTC Creo en andere CAD software hebben ze ervoor gekozen om hun software te upgraden naar PTC Creo 2.0.”We krijgen van onze klanten veel STEP files aangeleverd, het belangrijkst voor ons is om deze makkelijk te kunnen bewerken. Toen we zagen dat we met PTC Creo en met name de PTC Creo Flexible Modeling Extension veel eenvoudiger en sneller gietstukken kunnen ombouwen, was de beslissing snel genomen.” aldus Teun Braamhaar, Directeur bij Kleizen Modelmakerij.

Oplossing

PTC Creo Flexible Modeling biedt direct modeling technieken binnen PTC Creo Parametric. Je kunt geometrie aanpassen door deze simpelweg te selecteren en te bewerken. De geschiedenis van het model wordt daarbij behouden door de wijzigingen aan de modeltree van het parametrische model toe te voegen. Teun Braamhaar:  “Wij vinden het erg waardevol dat de historie van het model bewaard wordt. Met name als er op een later moment aanpassingen aan een model gedaan moeten worden is het prettig als je kunt zien wat je eerder hebt gedaan. Daarnaast werken ook andere functies veel beter, waaronder de Remove functie. Wanneer je voorheen een radius aan wilde passen, moest je een heel stuk geometrie eruit knippen en deze opnieuw modelleren. Nu pas je de bestaande geometrie aan door eenvoudig de radius te selecteren en er een andere waarde aan te geven of helemaal te verwijderen. Ook de Offset functie werkt beter. De manier van selecteren, de herkenningsfuncties in PTC Creo Flexible Modeling, helpen enorm.

Resultaat

“20-40% sneller werken met PTC Creo. Eerst zien dan geloven, zul je wel denken. Kleizen Modelmakerij uit Hengelo bespaart veel tijd sinds ze zijn overgestapt naar PTC Creo 2.0 en gebruik maken van de PTC Creo Flexible Modeling Extension. “Het werkt beter en sneller. De naam zegt het eigenlijk al, het werkt veel flexibeler.”

Benieuwd of GPO Solutions ook deuren voor u kan openen?

neem contact op