Grass Valley, a Belden Brand

Grass Valley is een bedrijf dat media apparatuur maakt voor live televisie. Dat is vanaf de camera’s waarmee het beeld vastgelegd wordt tot aan routers en switchers die bij de regie gebruikt worden. Zij maken dus eigenlijk alles wat je nodig hebt om een live productie tot stand te kunnen brengen. Grass Valley Breda focust op het camera gedeelte en zij ontwikkelen en produceren voornamelijk camera’s en apparatuur die rechtstreeks bij de camera horen. Al meer dan 55 jaar  werkt Grass Valley nauw samen met broadcast en media klanten van elke omvang, over de hele wereld. Grass Valley maakt al sinds 1996 gebruik van de PTC Technologie. Destijds als onderdeel van Philips gebruikten zij Pro/ENGINEER en Pro/PDM. Inmiddels zijn zij al jaren klant bij GPO Solutions die hen ondersteund met het gebruik van PTC Creo en PTC Windchill.

PTC Creo – Design Exploration Extension

Doordat je van tevoren vaak niet weet waar je precies met je product naartoe wilt is het vaak lastig om in één keer de juiste designstudie te maken. Je wilt graag een aantal voorbeelden maken die je vervolgens kunt presenteren aan collega’s voor feedback. Waar Grass Valley tegenaan liep is dat dit een erg tijdrovende klus is doordat je vaak complexe kopie acties moet uitvoeren. In de praktijk beperk je hierdoor het aantal uitgewerkte designstudies.

Dit probleem is opgelost met behulp van PTC Creo – Design Exploration Extension (DEX). DEX biedt een goede ondersteuning wanneer je nog niet goed weet welke kant je op wilt met het product. Twee belangrijke aspecten waarom DEX de juiste oplossing is voor Grass Valley zijn dat je meerdere designvarianten uit kunt werken en verschillende paden kunt bewandelen tijdens het ontwerpproces. Het tweede aspect is het makkelijk kunnen presenteren van diverse designstudies aan collega’s.

“Het feit dat je andere alternatieven kunt bespreken met collega’s ervaren wij als zeer prettig. Het komt weleens voor dat jij bepaalde keuzes maakt die achteraf teruggedraaid moeten worden dat hoeft nu niet, je kiest er gewoon 1 waarop je verder kunt borduren. Dit is een flinke tijdsbesparing en beperking van de ontwikkel doorlooptijd. Je kunt alle alternatieven op tafel leggen en gewoon kiezen.” De kans dat de juiste keuze uit zo’n sessie komt is nu vele malen groter.

PTC Creo Datamanagement

Om al die CAD data goed te kunnen beheren maakt Grass Valley gebruik van PTC Windchill. PTC Windchill is de oplossing voor de centrale opslag van CAD data. Het resultaat, een geoptimaliseerde en vergaand geautomatiseerd product ontwikkelingsproces. Resultaten zijn reductie van doorlooptijd en ontwikkelkosten.

KeyShot Pro

Recentelijk maakt  Grass Valley ook gebruik van KeyShot Pro voor het maken van product renderings. Met slechts een paar klikken maak je met KeyShot Pro foto realistische afbeeldingen en animaties van het 3D model. “Daar zijn we van onder de indruk, dat werkt fantastisch.

“Erg gebruiksvriendelijk en goed in detail, zeggen Charles Poncin & Erwin Schmit. We kunnen er ook technisch iets me. Wij hebben natuurlijk te maken met optica en met KeyShot Pro kunnen we ook checken of bijvoorbeeld de positie van de lens de juiste vergroting geeft.  Je kunt niet alleen mooie plaatjes maken, maar je kunt er dus ook op technisch vlak iets mee.” Op die manier gebruikt Grass Valley dit ook in hun productontwikkelingproces.

Toekomst ideeën

“Waar we al heel lang mee aan het knoeien zijn is de integratie met het Printed Circuit Board (PCB) pakket. Dat gaat op een manier die niet meer van deze tijd is. Hier willen we graag efficiënter mee om kunnen gaan.”

De uitdaging ligt hierbij tussen de twee pakketten PTC Creo en Cadence. PTC Creo View kan hierin wellicht uitkomst bieden voor Grass Valley. Ook is PTC Creo Illustrate is nog een wens op het lijstje van Charles Poncin. Hierdoor kan Grass Valley het maken van technische illustraties in samenwerking met het moederbedrijf in Montreal optimaliseren.

Benieuwd of GPO Solutions ook deuren voor u kan openen?

neem contact op