Met Mathcad  beter documenteren en archiveren

EMO is de grootste terminal voor kolen en ijzererts in Europa. Vanuit heel de wereld komen de grootste zeeschepen bij EMO voor de kade. Met de state-of-the-art terminalinrichting worden zeeschepen snel en zorgvuldig gelost. De lading vindt vervolgens grotendeels geautomatiseerd zijn weg over de terminal voor opslag, bewerking, of overslag. EMO doet dit voor klanten in de energie- en staalsector. De staalindustrie verwerkt de miljoenen tonnen ijzererts, aangevoerd via EMO, tot talloze producten zoals personenauto’s, stalen constructies voor de bouw, of industriële machines. De klanten van EMO zitten verspreid over heel Europa.

UITDAGING

Jan kende PTC Mathcad al door het gebruik hiervan in zijn studietijd en vond dat dit pakket zeker een toegevoegde waarde zou zijn voor EMO. Dan praat ik over ongeveer 30 jaar geleden, “ik heb het altijd in mijn achterhoofd gehouden dat je er handige dingen mee kon doen”. Jan werkt zijn afleidingen eerst uit op papier. Op zijn bureau liggen stapels papier in allerlei mapjes vol met afleidingen, gegevens en berekeningen aan elkaar gebonden en geniet. “Alhoewel nog steeds onmisbaar is het natuurlijk niet van deze tijd”. Ook is het niet handig om snel iets op te zoeken. Dit kan uiteraard beter.

OPLOSSING

PTC Mathcad is dé oplossing voor het  delen van afleidingen en berekeningen. Men kan de formules direct in de correcte wis- en natuurkundige  notatie invoeren. Erg handig is daarbij dat alle variabelen ook in de juiste natuurkundige eenheden ingevoerd kunnen worden. De gebruikte symbolen kunnen in hetzelfde document ook van tekst en uitleg worden voorzien. Ontwerp overwegingen, onderzoeksmethoden en onderbouwingen worden leesbaar voor een breed publiek.

“Door de training die ik heb gevolgd bij GPO Solutions ben ik ook een heel stuk wijzer geworden van wat het pakket allemaal kan. PTC Mathcad kan meer dan wat andere pakketten allemaal niet kunnen”.

De training die Jan de Jong heeft gevolgd bij GPO Solutions heeft hem nog meer inzicht gegeven in hoe het pakket werkt en hoe hij het beste gebruik kan maken van de functies.

RESULTAAT

Als Jan een concept of een idee en een afleiding heeft uitgewerkt, voert hij die vervolgens  in  Mathcad in. Heel vaak lukt het ook om Mathcad bij de afleidingen zelf in te zetten. Zo is er een veelheid aan geïntegreerde functies en transformaties  beschikbaar.  Nadat de invoer goed is opgebouwd dan zijn de resultaten in een schaar aan verschillende  types van grafieken weer te geven. Met het gebruik van Mathcad kun je ook veel makkelijker input wijzigen en doorrekenen, je laat variabelen veranderen en je ziet meteen de effecten. In Excel is dat gewoonweg niet te doen”.

“Met PTC Mathcad zijn de berekeningen meteen gedocumenteerd en gearchiveerd. Met behulp van  Mathcad kan ik ook controles uitvoeren. Door variaties in bepaalde parameters aan te brengen, kan men heel goed een bepaald effect of verband laten zien”.  Zo komt er ook wel eens iets aan het licht wat je aanvankelijk niet zou verwachten. Ik ben dus meer dan tevreden met PTC Mathcad!”

 

Benieuwd of GPO Solutions ook deuren voor u kan openen?

neem contact op