De meerwaarde van Augmented Reality, ook voor de MKB.

Over Debutrac Technics: Debutrac Technics ontwikkelt, realiseert en produceert een nieuwe generatie zelfrijdende uitkuilmachines voor het uitkuilen, mengen en verdelen van voer aan (rund-) vee met een sterke focus op een lage total cost of ownership, lage C02 footprint en een verhoogd dierenwelzijn door verhoogd structuurbehoud en betere menging van de voeders. http://debutrac.be/technics/

Scope en diagnose van het project

Debutrac Technics wordt vanaf dag één door het CadCorner team ondersteund, waarbij PTC Creo wordt ingezet voor de ontwikkeling van hun producten. Gezien de opkomst van Augmented Reality als toepassing, vonden wij het opportuun om samen met Debutrac Technics een case op te zetten om de meerwaarde van AR voor KMO’s aan te tonen.

Het doel van het pilootproject is om;

  • Handleidingen te vereenvoudigen met behulp van Augmented Reality
  • Live machinedata te kunnen bekijken via PTC ThingWorx
  • Locatie en onderhoudshistoriek van de machine te kunnen bekijken via PTC ThingWorx

Om het project uit te werken, werd het product MIXTRAC 1 gekozen. Een zelfrijdende voermengwagen. Het bereiken van bovenstaande doelen, maakt het mogelijk om als producent uw servicetechniekers of klanten te ondersteunen bij het gebruik van het product.

Uitwerking & resultaat

Het project leidde tot onderstaand resultaat:

Om dergelijk project uit te werken, hebben wij gebruik gemaakt van PTC Creo Illustrate en Vuforia Studio.

De verschillende pagina’s en menu structuur werden opgebouwd in Vuforia Studio, via een “drag & drop” methode van functies en knoppen. Door het bestaande CAD model, getekend in Creo Parametric, te hergebruiken binnen Creo Illustrate kunnen we het geanimeerde stappenplan maken. Het grote voordeel van werken met Vuforia Studio is, dat een dergelijke digitale voorstelling in slechts enkele uren kan opgebouwd worden en dit zonder software programmatie.

“Met AR krijgen we foutloos de relevante technische data in het veld. In één oogopslag kunnen we belangrijke zaken markeren, daaropvolgend kunnen we duidelijke visuele instructies overbrengen” Frederick De Busschere, Debutrac Technics

Benieuwd of GPO Solutions ook deuren voor u kan openen?

neem contact op