For growers, letterlijk en figuurlijk

De wereld heeft steeds meer voedsel nodig. Er is echter steeds minder landbouwgrond en deze is ook niet meer zo vruchtbaar als vroeger. De landbouwproductie moet daarom efficiënter. Agrifac Machinery B.V. draagt daaraan bij met haar ‘Brilliant Simple’ machines. Briljant eenvoudig met de juiste tools ontworpen. Bij Agrifac kunt u terecht voor landbouwspuiten en bietenrooiers. Op basis van 4 E’s (efficient, economisch, ergonomisch en ecologisch) ontwikkelt Agrifac intelligente, innovatieve oplossingen en optimaal presterende hightech machines.

“We ontwikkelen onze machines met de gebruiker in gedachten, daar onderscheiden wij ons in ten opzichte van onze concurrenten. Vooral op het gebied van comfort. Zo hebben we een gepatenteerd, luchtgeveerd onderstel, waardoor onze machines net zo comfortabel rijden als een auto”, aldus Jakob Blaauw, Manager R&D.

Daarnaast is de toepassing van GPS als ondersteuning voor optimale gewasbescherming steeds belangrijker.  De spuitmachines van Agrifac zijn al voorzien van deze technologie, waarmee ze automatisch over het land rijden en de machine al weet waar de gewassen bespoten zijn. Ook uniek ten opzichte van de concurrentie.

Uitdaging

Agrifac wil wereldwijd kwalitatief nummer één worden op het gebied van bietenrooiers en spuiten. Daarom ligt er een enorme focus op innovatie en streven ze ernaar om nieuwe ontwikkelingen op zo kort mogelijke termijn op de markt te brengen. Om marktleider te zijn moet je immers voorlopen op de rest.

Jakob Blaauw: “In verhouding hebben we een grote engineeringafdeling. We ontwikkelen de meeste onderdelen in eigen huis en werken voor de productie hiervan samen met verschillende leveranciers . Wanneer je standaard componenten inkoopt, krijg je meestal net niet wat je eigenlijk zou willen. Daarom doen we het meeste zelf, waarbij we sinds 2000 gebruik maken van PTC Creo Parametric (voorheen Pro/ENGINEER) en sinds begin dit jaar PTC Windchill voor datamanagement.”

Oplossing

Agrifac_designIn werkelijkheid zijn spuitmachines en bietenrooiers groot en dat zie je terug in het CAD model. Het zijn enorme samenstellingen met complexe onderdelen. Om dit beheersbaar te houden, maakt Agrifac naast de basislicentie PTC PTC Creo Parametric gebruik van de PTC Creo Advanced Assembly Extension (AAX). In deze module vormt een skeleton de kapstok van een samenstelling en kun je op een gecontroleerde manier referenties uit het skeleton doorgeven aan onderdelen die op geometrie uit het skeleton gemodelleerd moeten worden. Hierdoor hoef je niet de hele samenstelling op te halen, maar alleen het onderdeel, met daarin de referenties, waaraan je wilt werken. Dit ontlast de hardware en verbeterd de performance aanzienlijk. “De afgelopen jaren zijn we behoorlijk gegroeid als organisatie en dan loop je automatisch tegen problemen aan. We hebben grote machines met veel historie en dus ook veel onderdelen die zorgvuldig beheerd moeten worden. Je ontkomt dan niet aan een PLM oplossing en dus zijn we begin 2013 met PTC Windchill begonnen.

Resultaat

Nu kunnen we onbezorgd met meer mensen aan dezelfde samenstelling werken, waardoor projecten nog sneller gerealiseerd kunnen worden. Ook versiebeheer is nu stukken eenvoudiger “, zegt Jakob Blaauw. Na de upgrade van PTC Creo Parametric 2.0 en de implementatie van PTC Windchill kan Agrifac nu weer verder kijken. Allereerst zijn ze de werkmethodieken aan het optimaliseren. Zo wordt er bijvoorbeeld nog maar weinig met Simplified Representations gewerkt. Door het beperken van de informatie die wordt ingeladen behoudt PTC Creo Parametric een goede performance, ook bij grote samenstellingen. Met een Simplified Representation wordt de gehele samenstelling weergegeven, maar niet alle informatie van iedere part of subsamenstelling wordt ingeladen.

Uitbreiden

Uiteindelijk wil Agrifac een koppeling tussen PLM en ERP. Een voor de hand liggende stap, waardoor het productontwikkelproces nog efficiënter zal worden omdat alle partijen uit dezelfde bron hun informatie kunnen halen. Daarnaast willen ze ook het gebruik van PTC Creo View verder uitbreiden. Nu wordt dit al gebruikt door de afdelingen inkoop en kwaliteit om data te kunnen bekijken. De laatste haalt met PTC Creo View op locatie bij een toeleverancier een model op uit PTC Windchill en beoordeelt daarmee of iets volgens de tekening wordt geleverd. In de productiehal van Agrifac moeten ze in de toekomst ook toegang krijgen tot de CAD modellen met behulp van PTC Creo View.

Benieuwd of GPO Solutions ook deuren voor u kan openen?

neem contact op