PTC Mathcad

 • Mathcad Prime 5.0: Berekeningen Documenteren met overzichtelijke plots

  Mathcad Prime 5.0: Berekeningen Documenteren met overzichtelijke plots

  Gepubliceerd op 18-10-2018

  Legt u uw rekenmethodes vast? Of zitten die onleesbaar verstopt in Excel sheets? Krijgt u ook steeds vaker verzoeken om de kwaliteit van uw product te onderbouwen? Is uw bedrijf ook zo hard aan het groeien dat ‘even je collega vragen hoe we dat altijd berekenen’ niet meer werkt? Dan kan Mathcad Prime 5.0 voor u een oplossing zijn!

  Mathcad Prime is hèt calculatie programma voor het standaardiseren en verhelderen van rekenmethoden. Mathcad is eenvoudig te gebruiken en verhelderend, omdat rekensheets de natuurlijke notatie aanhouden voor vergelijkingen. Vergelijkingen staan in chronologische volgorde. Textuele uitleg, plaatjes en plots zet je er direct bij. Ook aannames en conclusies kunnen in hetzelfde document verwerkt worden. Zo heb je de volledige onderbouwing bij elkaar in een duidelijk rapport. Collega’s kunnen ‘afkijken’ hoe en waarom het op die manier moet worden doorgerekend. Ook opdrachtgevers en certificerende partijen kunnen eenvoudig nalezen of de juiste berekeningen zijn uitgevoerd. 

  Nalezen wordt bijna overbodig als u de rekenmethode vergrendeld. Door in Mathcad delen van het rapport als ‘protected area’ te bestempelen kun u sturen dat alleen mensen met het wachtwoord die delen nog kunnen aanpassen. Alle anderen kunnen alleen de invoer definiëren en de uitkomst aflezen. Verder kunt u hele rapporten als Template instellen. Zo kun je eenvoudig de methoden hergebruiken zonder per ongeluk het origineel te overschrijven.

  Controleren op eenheden wordt ook overbodig; Bij uitvoer wordt automatisch een correcte eenheid gegeven en wanneer eenheden foutief gecombineerd worden geeft het systeem een direct een melding.

  Toegevoegd in Prime 5.0

  Nieuw in 5.0 is de ‘Chart Component’ een plot functie die u volledige vrijheid geeft. Grid, Titels en legenda’s zijn vrij in te stellen. Bovendien zijn er meerdere Y-assen te definiëren. 

  Probeer nu gratis de volledige functionaliteit van Mathcad Prime 5.0 voor 1 maand en behoudt na die tijd de express functionaliteit. Download hier de gratis versie!

  Agnes Schurink-Uijttewaal
  Consultant GPO Solutions