Uitdaging

Bij veel van onze klanten zien we een toenemende behoefte om klant specifieke oplossingen te leveren met zeer korte levertijden en tegen lage kosten. De aanbod gestuurde maakindustrie is namelijk meer en meer aan het transformeren naar een vraag gestuurde industrie, waarbij levertijd en prijs ook meer een meer onder druk komen te staan. Middels het zogenaamde ‘smart customization’ kunnen bedrijven in de maakindustrie hier op in spelen door de flexibiltiteit van Engineering To Order(ETO) te combineren met de effectiviteit en efficiëntie van Assemble To Order(ATO).

Oplossing

De invullingen van ‘smart customization’ in de maakindustrie zijn heel divers. Naast de talloze Excels sheets waarin men poogt de bouwstenen van het productportfolio te rationaliseren en standaardiseren om vervolgens (klant)specifieke varianten te generen zijn er uiteraard ook de eilandoplossingen zoals een sales- en/of productconfigurator. Hoewel deze laatst genoemde prima instaat zijn om snel een variant te generen blijft het vaak een feestje van de afdelingen sales en/of engineering waarbij de resultaten nog steeds over de muur naar de volgende afdeling wordt gegooid! De PTC Global Platform strategie daarentegen is end-to-end solution waar alle disciplines binnen de organisatie voordeel uit halen. Doordat dit initiatief volledig onderdeel is van het PLM systeem vormt het een integraal geheel met alle relevante PLM processen zoals bijvoorbeeld change- en configuratie management.

Resultaat

Het resultaat is een invulling van ‘smart customization’ die niet alleen zorgt voor flexibele, effectieve een efficiënte invulling van klantvragen, maar ook dat het productportfolio mee kan groeien met zowel het bedrijf als de markt zelf. Producten kunnen hierdoor eerder op de markt gezet worden door een reductie van de ontwikkeltijd met 25% en ook de kosten kunnen tot wel 30-40% dalen door slim hergebruik!

Bekijk hier onze webinar ‘Global Product Developement’

Benieuwd of GPO Solutions uw uitdaging kan oplossen?

neem contact op