Uitdaging

Het beheren van complexe CAD structuren op het Windows file systeem is voor veel bedrijven uitdagend. De meeste bedrijven hebben inmiddels wel de stap gemaakt naar 3D ontwerpen, maar worden dan wel geconfronteerd met een toename van complexiteit van de data. Te denken valt aan de diverse verwijzingen tussen de CAD files, het revisie/versie beheer of het (per ongeluk) overschrijven van het werk van een collega. De 3D Data wordt bovendien onvoldoende ontsloten richting de niet engineering afdelingen zoals sales, werkvoorbereiding en productie.

Oplossing

PTC Windchill is de oplossing voor de centrale opslag van CAD data. PTC Windchill is volledig geïntegreerd in alle PTC Creo apps en ondersteunt het PTC Creo common data model. Daarnaast is het een bewezen multi-CAD oplossing voor de niet PTC producten zoals AutoCAD, Inventor, SolidWORKS, NX en Catia. Naast mechanische CAD systemen (MCAD) worden ook diverse elektrische CAD systemen ondersteunt (ECAD). Krachtige visualisatie tools maken de CAD data beschikbaar voor afdelingen buiten de engineering met behulp van light weight viewables.

Resultaat

Resultaten zijn reductie van doorlooptijd en ontwikkelkosten door centraal beheerde CAD Data waarvan de accuraatheid gewaarborgd is. Daarnaast verbeterd de interne en externe samenwerking door de 3D CAD Data (ongeacht de herkomst) buiten de engineering en de organisatie beschikbaar te stellen.

Benieuwd of GPO Solutions uw uitdaging kan oplossen?

neem contact op