Webinar: Smarter Maintenance with Augmented Reality

06-12-2021

De onderhoudsindustrie is hard aan het veranderen. Verschillende nieuwe uitdagingen zorgen voor een snelle ontwikkeling in het onderhoudsvak. De technologische transitie speelt hier zowel, in positieve als negatieve zin, een grote rol in.

De producten die onderhoud nodig hebben worden steeds complexer. De vaardigheden die nodig zijn om onderhoud te kunnen uitvoeren zijn daar door meer divers. Daarbovenop komt nog dat klanten steeds meer verwachten en eisen; producten moeten 24/7 draaiend gehouden worden, met een steeds groter tekort aan vakkundig personeel.

Augmented Reality (AR) kan een grote rol spelen in het aanpakken van deze uitdagingen. Vaak hoor je dat het doel is om een transitie te maken van “Preventive Maintenance” naar “Predictive Maintenance”. Als Techport partner en technologie ondersteuner van de masterclass “Smart Maintenance” zien wij dat AR niet alleen de stap is naar “Predictive Maintenance”, maar ook de stap is naar slimmer onderhoud. Zo kan AR onder andere gebruikt worden voor;

  • Het overbrengen van kennis van ervaren monteurs naar nieuwkomers;
  • Het geven van duidelijke, nauwkeurige werkinstructies;
  • Het effectief trainen van je onderhoudsmonteurs;
  • Betere documentatie en inzichten rondom uitgevoerd onderhoud;
  • Het op afstand mee laten kijken door een ervaren collega.

In dit webinar zullen we, aan de hand van praktijkvoorbeelden, laten zien hoe AR de sleutel kan zijn in het aanpakken van Maintenance uitdagingen.

Inschrijven