Webinar: Geometrie gebaseerd zoeken met ModelSearch

02-03-2021

Geometrie gebaseerd zoeken met ModelSearch

  • Het gebeurt dat gelijkaardige of identieke onderdelen opnieuw ontworpen worden
  • Het is niet eenvoudig of duurt te lang om bestaande onderdelen terug te vinden aan de hand van de zelf ingevulde parameters
  • Parameters voor de classificatie van onderdelen worden regelmatig vergeten of niet consistent ingevuld

Herken je jezelf in één van bovenstaande uitspraken? Volg dan zeker onze webinar “Geometrie gebaseerd zoeken met ModelSearch” op 2 maart 2021 om 11u.

ModelSearch is een extensie voor Creo en Windchill waarmee je eenvoudig en efficiënt onderdelen kan terugvinden en hergebruiken. Met ModelSearch Live krijg je zelfs tijdens het tekenen feedback over de overeenkomsten van het onderdeel dat je aan het tekenen bent en de reeds bestaande parts. De oplossing doet dit aan de hand van een geometrische footprint die gecreëerd wordt voor elk onderdeel. Deze footprint bevat een groot aantal eigenschappen zoals afmetingen, oppervlakken, traagheidsmomenten, boorgaten enzovoort.

De geometrische footprint kan ook gebruikt worden om zelf onderdelen op te zoeken met enkele muisklikken. Hierdoor wordt het dus ook overbodig om tijd te steken in de handmatige classificatie en archivering van onderdelen, een taak waar geen enkele ontwerper zich graag mee bezighoudt.

Inschrijven